Heves vihar zúdult Olaszországra, román áldozat is van

Hatan életüket vesztették hétfőn az olaszországi heves viharokban, áradásokban. Román halálos áldozata is van a természeti katasztrófának.

A velencei Szent Márk teret kiürítették, mert dagálykor a tenger vízszintje 156 centiméterrel emelkedett a Canal Grande (Nagy Csatorna) déli bejáratánál lévő alappont fölé, amire 10 éve nem volt példa. A város történelmi magja területének több mint 70 százaléka víz alá került. A tömegközlekedéshez tartozó vízibuszok egy ideig nem jártak.

Egy 35 éves román állampolgár is áldozata lett a viharnak: a Retrone folyó torkollatánál találtak a holttestre. Szakértői megállapítás szerint nem erőszak áldozata lett – írja az ObservatorTV a helyi lapértesülések alapján.

A legnagyobb modern kori árvíz Velencében 1966 novemberében volt: 194 centiméter magasan állt a vízszint az alappont felett, de akkor Firenzében is nagy károk keletkeztek.

Rómától száz kilométerre délkeletre fekvő Terracina tengerparti városban tornádó pusztított, és egy férfi meghalt, mert autójára dőlt egy fa - jelentette a RAI állami tévé. Fakidőlés okozta további három ember halálát az észak-olasz Bellunóban, egyét pedig Nápolyban, illetve az északnyugati Savonában is meghalt egy nő a tornádó következtében.

Sok országrészben kedden is zárva tartanak az iskolák. A katasztrofális időjárás miatt hat tartományban rendelték el a legmagasabb fokú riasztást.

Kapcsolódók

Kimaradt?