Menyhárt József MKP-elnök: „Csehszlovákia 100 évvel ezelőtti megalakulása nekünk nem ünnep”

Október 28-án ünneplik Csehszlovákia megalakulásának 100. évfordulóját, aminek kapcsán a Magyar Közösség Pártjának elnöke, Menyhárt József leszögezte: a felvidéki magyaroknak semmi ünnepelni valójuk nincs ezen a dátumon.

A politikus erről egy Facebook-bejegyzésben értekezett. „Csehszlovákia 100 évvel ezelőtti megalakulása a csehek vagy a szlovákok számára ünnep, de nekünk, magyaroknak nem az. Sohasem lesz. Ez az ország nem velünk és értünk jött létre, hanem a megkérdezésünk nélkül és ellenünk. Az október 28-át előkészítő csehszlovák politikusok kiszakítottak minket abból a természetes térből, amelyben ezer évig éltünk, és kisebbségi létbe taszítottak” – fogalmazott.

 

Menyhárt József szerint 1918. október 28-ának az öröksége az, hogy „Dél-Szlovákia alulfejlesztett, elmaradott régió, ahol nem épültek autósztrádák, ahol nagyobb a munkanélküliség és alacsonyabbak a bérek, mint az országos átlag”.

„Dolgozzunk azon, hogy jobb legyen itt élni, hogy legyen jövőnk ebben az országban! De ne ünnepeljük azt, amelyen nekünk semmi ünnepelnivalónk sincs” – összegzett.

(Címlapfotó forrása: az MKP Facebook-oldala)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?