Ügyvédje szerint öngyilkos lett Berezovszkij

Moszkvai ügyvédje szerint a Nagy-Britanniában élő orosz nagyvállalkozó, Borisz Berezovszkij öngyilkos lett. Ezt a verziót erősíti a Forbes orosz verziójának honlapján ismertetett, a magazin egyik újságírójával halála előtt folytatott - nem rögzített - beszélgetése is, amely szerint az orosz mágnás úgy fogalmazott, hogy nem látja értelmét az életének.

Egybehangzó vasárnapi brit sajtóértesülések szerint is öngyilkosságot követhetett el Borisz Berezovszkij orosz oligarcha, akit előző nap találtak holtan dél-angliai házában. Az orosz nagyvállalkozót szombaton holtan találták az angliai Ascot közelében lévő birtokán. Halálának körülményeiről a brit hatóságok egyelőre nem tettek közzé részleteket.

"Már nincs értelme az életemnek. Nem akarok politizálni. Nem tudom, mihez fogjak. Hatvanhét éves vagyok" - mondta péntek este, néhány órával halála előtt Ilja Zseguljevnek, a Forbes egyik újságírójának. Az újságíró ugyan megígérte a Nagy-Britanniában élő orosz nagyvállalkozónak, hogy nem hozza nyilvánosságra a beszélgetést, de miután értesült a haláláról, úgy döntött, mégis megteszi.bere

Alekszandr Dobrovinszkij, Berezovszkij moszkvai ügyvédje az orosz állami televíziónak azt mondta: ügyfele az utóbbi időben rettenetes lelki állapotban volt, és öngyilkosságot követett el. A Berezovszkij család egyik barátja azonban elvetette az öngyilkosságot.

A rendőrség hivatalosan csak annyit közölt, hogy a halálesetre egyelőre "nincs magyarázat". Több vasárnapi brit lap is azt írta azonban meg nem nevezett forrásokat idézve, hogy a 2000-ben Angliába emigrált orosz pénzembert házának fürdőszobájában, a kádban találta holtan testőre.

A sajtónak nyilatkozó források szerint nem kizárható az öngyilkosság, tekintettel arra, hogy Berezovszkij súlyos depresszióval küszködött, amióta tavaly elvesztette többmilliárd fontos kártérítési perét egy másik orosz nagybefektetővel, Roman Abramoviccsal szemben.

Kimaradt?