Megbénult a hótól Ukrajna nyugati része

Hóvihar tombol Ukrajna nyugati részén, a főváros, Kijev forgalma péntek délutánra szinte teljesen megbénult, a belvárosban több kilométeres dugók alakultak ki.

A Yandex internetes keresőoldal a kijevi dugóhelyzetet a tízes skálán a maximumra értékelte. A belvárosban óránkénti 5-7 kilométeres sebességgel tudnak csak az autósok előrehaladni. A városnak a Dnyeper folyó jobb oldalán lévő részében több fontos sugárúton nehéz az előrehaladás.ukran2

Az időjárás-előrejelzés szerint szombaton is hasonló időre lehet számítani, ezért a rendőrség arra kérte a kijevieket, hogy lehetőleg ne induljanak autóval útnak.

A kijevi Boriszpil repülőtéren minden eszközt bevetettek a hóval folytatott küzdelembe. A repülőtér ugyanakkor közölte, hogy a légi forgalomban nincs fennakadás, a járatok menetrend szerint közlekednek.ukran

A nyugat-ukrajnai lvivi (lembergi) repülőtéren azonban több járatot törölni kényszerültek. A repülőtér délutáni közlése szerint törölték az Isztambulból érkező járatot, továbbá nem indulhatott el menetrend szerint az isztambuli, a müncheni, a velencei és a varsói járat. A szomszédos Ternopil megyében az ítéletidő 26 települést zárt el a külvilágtól, a Lviv és Ternopil közötti autóúton kamionok torlódtak fel, ami megbénította a közlekedést az úton.

Kimaradt?