Visszaigazolt a demokratákhoz Trump volt ügyvédje

Michel Cohen azért hagyta ott a Republikánus Pártot, hogy így is jelezze elhatárolódását "a jelenlegi kormányzat értékrendjétől".

Michel Cohen jogi képviselője, Lanny Davis a Twitteren közölte ügyfele döntését, amit Trump volt ügyvédre maga is megosztott, bejegyzéséhez pedig csatolta az Axios hírportál erről szóló információját is.

Cohen éveken keresztül a Demokrata Párt híve és regisztrált választója volt. 2017-ben azonban változtatott ezen: republikánus lett. "Egy nagyszerű ember kellett ahhoz, hogy megtegyem ezt a váltást" – írta akkor egy tweetben Donald Trumpra utalva. Ezt követően Cohen a Republikánus Párt helyettes pénzügyi igazgatója volt, s erről a posztról csak az idén mondott le, amikor a gazdasági ügyei miatt bűnügyi vizsgálat indult ellene.

Michael Cohen, aki Donald Trump személyes ügyvédje volt, az idén augusztusban bűnösnek mondta magát nyolc rendbeli bűncselekményben, köztük adóelkerülésben, banki csalásban, a kampányfinanszírozási törvény megsértésében. Egyúttal jelezte, hogy hajlandó együttműködni a Robert Mueller vezette különleges bizottsággal, amely a Donald Trump kampánycsapata tagjai és orosz tisztségviselők között a 2016-os elnökválasztási folyamat során történt esetleges összejátszást hivatott feltárni.

Kapcsolódók

Kimaradt?