Lapértesülés: ekkor látogat Ferenc pápa Romániába

Ferenc pápa jövő év májusának első napjaiban látogat Romániába – értesült a periodistadigital.com vatikáni tudósítója.

A spanyol portál munkatársa a katolikus egyházfő 2019-re tervezett külföldi útjainak kiszivárgott programjára hivatkozva azt írja: a szentatya által jövőre elsőként felkeresett ország Panama lesz. Ferenc pápa májusban látogat Romániába és Bulgáriába.

A portál szerint a katolikus egyházfő az ortodox egyház felé történő nyitás jegyében keresi fel a két kelet-európai országot. A vatikáni tudósító szerint a pápa Bukarestbe látogat, és az Izvor nevű parkban egy szentmisét is tart.

Mint korábban írtuk, Viorica Dăncilă miniszterelnök májusi vatikáni látogatása után győzedelmesen jelentette be, hogy Ferenc pápa elfogadta meghívását, és jövő év elején Romániába látogat. Ezt a bejelentést utólag Miguel Maury Buendía pápai nuncius pontosította.

Viorica Dăncilă bejelentése után a Maszol megkereste Tamás Józsefet, a Gyulafehérvári Érsekség segédpüspökét, aki portálunktól értesült Ferenc pápa esetleges látogatásától. A katolikus főpap kifejtette, meglátásuk szerint jelenleg nem teljesülnek Ferenc pápa romániai látogatásának feltételei, hiszen - mint fogalmazott - „korábbi problémáinkhoz most még a marosvásárhelyi katolikus gimnázium ügye is hozzáadódik”.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?