Közel 30 évet kapott a férfi, aki sokak szerint Tupac halálát is okozta

A korábbi rap mogul, Marion "Suge Knight" 28 év börtönbüntetést kapott szerdán.

Az 53 éves férfi 1996 szeptemberében Tupac Amaru Shakurral egy autóban tartózkodott a rapper elleni merénylet pillanatában, sokak szerint pedig ő maga tervezte meg a gyilkosságot. Most más ügyben zárják el: Suge egy Cle "Bone" Sloan nevű férfival keveredett vitába, és miután autóba ült, áthajtott rajta és az őket csitító Terry Carter üzletemberen.

Carter rögtön meghalt. Az esetet kamera rögzítette.

Suge ügyvédje szerint önvédelemről van szó, de a bűnös férfi nem vitatja többé, hogy ez az eset fennállna. Ezért most 28 év börtönbüntetést kap.

Kalifornia államban legfennebb 11 év szabható ki egy gyilkosság miatt, de Knight korábbi ítéletei miatt megduplázhatták a büntetést, további öt évet egy másik erőszakos bűncselekményért szabtak ki, egy évet pedig halálos fegyverek birtoklása matt.

Suge Knight Dr. Drevel közösen alapította meg a Death Row Records lemezkiadót 1991-ben, ahová Tupac is leszerződött. Egyes vélekedések szerint Knight éppen azért végeztette ki a rappert, mert az saját kiadóját akarta megalapítani, és ezért komoly anyagi károkkal kellett volna számolnia a most elítélt férfinak.

Kapcsolódók

Kimaradt?