Tragédia Indonéziában: több száz áldozata van a földrengésnek és szökőárnak

Hatalmas, a Richter-skála szerint 7,5-ös erősségű földrengés rázta meg Indonéziát péntek este, a szökőár pedig óriási károkat okozott a hatszázezres Palu városában - tájékoztat az EuroNews. 

Hat méteres hullámok csaptak le a népszerű nyaralóhely tengerpartjára. Nem világos, hogy a szökőárfigyelmeztetés elkésett vagy tévedésből visszavonták. Sokan eltűntek, a halottak száma vélhetően még emelkedni fog.

A természeti katasztrófa a négy nagy indonéz sziget egyikének, Szulawézinek a középső részét sújtotta. Pénteken kisebb előrengések figyelmeztettek a veszélyre. Az indonéz elnök a katasztrófa után azt mondta, hogy az illetékes minisztert utasította, hogy hangolja össze mentési munkálatokat. Felhívta a hadsereg vezetőjét, hogy működjenek együtt a válsághelyzet elhárításában és a mentési műveletek megkezdésében, valamint szervezzék meg az érintettek ellátását.

Bár az indonéz hatóságok minden erőforrást mozgósítottak, a térségbe vezető utak, a kommunikációs és áramhálózat, a repülőtér is megrongálódtak, így nehéz lesz segítséget vinni a városba.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?