Templomok előtt bikiniben szelfiző nyugati turistákból van elegük Balin

Romlott a "turisták minősége", panaszkodnak a bali hatóságok.

Az indonéz szigeten pörög a turizmus, de a turisták "minősége" elmarad az elvárttól, ezért a hatóságok fellépnek ellenük. A problémát az okozza, hogy nyugati látogatók bikiniben pózolnak szakrálisnak tekintett templomok előtt – írja a The Guardian.

A sziget kormányzóhelyettese, Tjokorda Oka Artha Sukawati elmondta, a szakrális hindu helyszíneken tartózkodó több száz turista illemtelen viselkedésével van problémájuk, a templomokat pedig meg kell őrizni, hiszen "lelkei" Bali kultúráinak és szokásainak.

A kormánynál az utolsó csepp a pohárban egy dán turista fotója volt, aki a Puhur Lutur Batukaru templom Linggih Padmasana síremlékénél készített fotót. Ez különösen sértő a hindu vallás követői számára, lévén az építmény a legfontosabb bali hindu istenségnek van fenntartva.

Az elmúlt években Bali egyre népszerűbb célponttá vált, tavaly 5 millió turistát vonzott, sokakat éppen sajátos templomaival. Az országban azonban szigorú törvények sújtják az istenkáromlást, a dán turistát is keresik a fotó miatt.

Nemrég beszámoltunk arról: Velencében szintén szigorú szabályozások várják a turistákat, amelyeket tovább akarnak szigorítani.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?