Bezos: Trump állításai a médiáról veszélyesek

Elítélte és veszélyesnek nevezte Jeff Bezos, az Amazon kiskereskedelmi óriásvállalat és a The Washington Post című amerikai napilap tulajdonosa Donald Trump sajtóellenes támadásait.

"Nagyon veszélyes a médiát démonizálni. Veszélyes a sajtót lecsúszottnak minősíteni, veszélyes olyat állítani, hogy a média a nép ellensége" - mondta Bezos csütörtökön a washingtoni Economic Club rendezvényén tartott beszédében. Hozzátette: Trumpnak (a médiában megjelenő bírálatokról) inkább azt kellene mondania: "ez helyes, ez jó dolog, örülök, hogy tüzetesen vizsgálják a tevékenységemet". Ez (a hozzáállás) nyugalmat és magabiztosságot sugallna - vélte az Amazon alapítója.

Megjegyezte azt is: a sajtó olyan stabil lábakon áll az országban, hogy minden rendben lesz vele, át fogják ezt vészelni.

A The Washington Post rendszeresen céltáblája az amerikai elnök sajtóellenes kirohanásainak. Donald Trump szerint a lap az Amazon legfőbb lobbistája. A The Washington Post főszerkesztője ugyanakkor leszögezte: Jeff Bezos nem vesz részt az újság tartalmának kialakításában (ugyanakkor érte a lapot bírálat, amiért a Bezost gyakran kritizáló Bernie Sanders szenátor kezdeményezéséről félreinformálják az olvasóikat).

Bezos - aki a világ leggazdagabb embere - megjegyezte azt is, hogy többször is beszélgetett már Donald Trumppal, de erről részleteket nem árult el.

Az amerikai elnök tavasszal többször bírálta az Amazont is, mert szerinte az óriásvállalat kevés adót fizet vagy nem fizet az államnak és a helyi kormányzatoknak, és a postaszolgáltatást használja kifutófiúként. Bernie Sanders szenátor rendszeresen felhívja a figyelmet arra, hogy az Amazonnál dolgozók bére rendkívül alacsony.

Kapcsolódók

Kimaradt?