Bizarr múzeumot működtetnek Észak-Koreában

A "szeretett vezetőnek" még a lépéseiről készült ábrát is meg lehet tekinteni.

Az egyik észak-koreai múzeum fotókon mutatja be, hol járt a vezető 2015 és 2017 között, de számos tárgyat is összegyűjtenek itt. Látni üvegbura alatti széket, könyveket, testápolót tartalmazó palackokat, amelyeket megérintett, diagramokat is arról, hogy merre lépkedett egy látogatása során.

A Reuters beszámolója szerint látogatásukkor elmesélték nekik, hogy a "szeretett vezető" a Kim Dzsong-szuk kozmetikumgyártónál való látogatásakor "hasznos leckét adott arról, hogyan lesz az ország iparága világszintű".

Bradley Martin újságíró, aki könyvet írt a Kim-dinasztiáról, elmagyarázta: kiss múzeumok "szakrális tárgyakat" jelenítenek meg, amelyeket megérintett a vezető, ez a személyi kultusz szerves része, amelyet Kim Ir Szen (a jelenlegi vezető nagyapja, a rezsim alapítója) fejlesztett ki. Az első vezér fia, Kim Dzsongil fejlesztette tovább a kimirszenizmust "valóságos vallássá".

Kim Dzsongun, a jelenlegi vezető azt követően vált gyárak sűrűbb látogatójává, hogy idén bejelentette: elérték a nukleáris felszereltséget, most a gazdasági és infrastrukturális fejlesztéseken van sor. Nyíltan kritizálta a befejezetlen erőműveket és az egészségügyi szektort, új vasúti hidak mellett tette le a voksát és még egy táskagyárban is osztogatott tanácsokat.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?