Egyik utolsó bástyáját is elvesztette az összeesküvés-elméletek amerikai királya

Mennie kellett a Twitterről Alex Jonesnak és az Infowarsnak.

Miután augusztus elején számos közösségi oldal, az Apple, a YouTube, a Facebook és a Spotify is megelégelte a gyűlöletbeszédet és dezinformációt Alex Jones részéről, letiltották a legismertebb összeesküvés-elmélet gyártót az oldalaikról.

Most a Twitter részéről is bejelentették, hogy felfüggesztik Alex Jones és az Infowars fiókjait – korábban azt mondták, nem szegte meg a szabályzatot. Ezúttal újabb jelentéseket vettek figyelembe, amelyek már szembementel a működési elveikkel. A Twitter egy szóvivője közölte: miután Alex Jones a CNN riporterének, Oliver Darcynak azt mondta, olyan szemei vannak, mint a patkánynak, és a CNN az internet rendőre akar lenni, letiltották a felületükről.

A Twitter emellett letiltotta a Periscope-ról is, amely a cég egy élő videós felülete, és amelyen a fenti inzultust élőben közvetítették.

Jones néhány nappal ezelőtt különösen mulatságos vitába keveredett Marco Rubio republikánus szenátorral, korábbi elnökjelölttel. Rubio szemmel láthatóan nem tudta, hogy hová tegye az ideges, szavába vágó férfit, és azt sem vette jó néven, hogy megérintik őt.

Jones számos őrültséget hordott össze az évek során. A 2001. szeptember 11-i terrortámadást természetesen a kormánynak tulajdonította, beszélt az időjárás befolyásolásáról, sátánistákról, akik átveszik a hatalmat az USA fölött, de arról is beszélt, hogy kémiai eszközökkel teszik meleggé az amerikaiakat. 1999-ben alapította meg az Infowarst és azóta széles körű támogatói kört épített ki.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?