„Mi lett volna, ha például egy imám mondja ezt?” – bibliai idézettől háborodott fel egy belga miniszter

Egy bibliai idézet váltott ki felháborodást egy belga miniszterben, miután értelmezése szerint a nők engedelmességéről prédikált egy pap a közszolgálati televíziócsatornán.

"Az asszony engedelmeskedjék férjének, akárcsak az Úrnak, mert a férfi feje az asszonynak, ahogy Krisztus feje az Egyháznak: testének ő a megváltója" – áll az idézet az Efezusiaknak írt levélben. Ezt olvasta fel Grimbergen város katolikus miséjén egy pap, amelyet a belga állam egyik flamand nyelvű közszolgálati csatornáj, a VRT élőben közvetített.

Sven Gatz, Flandria régió médiáért felelős minisztere a Twitteren azt kérte, elavult, nőellenes kijelentéseket ne közvetítsenek. "Mi lett volna, ha például egy imám mondja ezt?" – tette fel a kérdést a miniszter.

A Het Nieuwsblad című lapnak úgy nyilatkozott: "A tény, hogy egy régi könyvből származnak (az idézetek), nem érv arra, hogy eljussanak az emberekhez. "

A politikus korábban próbálta megszűntetni a hasonló, vallási jellegű műsorokat a közmédiában, most pedig azt reméli, hogy ez az eset újraéleszti a korábbi vitákat, amelyek más megoldásokat keresnének azon vallásos emberek számára, akik nem tudnak részt venni a miséken. "Minden technikai lehetőséget meg akarok vizsgálni, hogy ezek az emberek elérjék a heti misézéseket. De ez nem lehet érv amellett, hogy az ilyen műsorokat fenntartsuk az adófizetők pénzén" – fogalmazott.

A Holland Bibliai Társaság (Dutch Bible Society) álláspontja szerint "a szövegkörnyezetből kiemelt" idézetről van szó, hiszen az a mondat is szerepelt, hogy "legyetek egymásnak alárendeltjei Krisztus iránti tiszteletből".

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?