Nőügy miatt ölték meg az óbecsei 17 éves magyar fiút?

Az óbecsei, illetve az újvidéki rendőrség vizsgálja a vasárnapra virradó éjjel Óbecsén történt brutális gyilkosság körülményeit.

Az újvidéki Magyar Szó hétfőn megerősítette, hogy az áldozat a 17 éves B. Ervin, akire éjfél után, egy óra körül találtak rá a vasútállomással szemben lévő buszmegálló mellett, arccal egy pocsolyában.obecse

Nem hivatalos értesülések szerint az egyik közeli kávéházból hazafelé tartó fiút több személy súlyosan bántalmazta, arcát szinte a felismerhetetlenségig összeverték, elvették igazolványát, majd félholtra verten sorsára hagyták.

Az újság tudósítása szerint az Óbecsén történt brutális gyilkosság ügyében hétfőn megszólalt a rendőrség is. Szűkszavú közleményében a nyilvánossággal mindössze annyit közölt: "Óbecsén vasárnap egy óra 20 perc körül a Péterrévei út 24-es számú háza előtt megtalálták a kiskorú B. Ervin élettelen testét. A rendőrség intenzív nyomozást folytat a fiú halála körülményeinek a felderítésére, melynek eredményéről időben értesíteni fogják a nyilvánosságot".

A lap szerint a mentőket szombaton éjjel negyed kettőkor riasztották. A helyszínen megpróbálták újraéleszteni az áldozatot, de nem jártak sikerrel. A holttestet Újvidékre szállították boncolásra.

A Magyar Szónak nyilatkozott az áldozat édesapja, aki elmondta, hogy a rendőrségen folynak a kihallgatások. Az újság olyan értesüléseket közölt, amelyek szerint a gyilkosság elkövetői péterrévei, 30-40 év körüli férfiak voltak, akik állítólag az áldozat korábbi barátnője miatt vettek ilyen bestiális módon elégtételt a fiún. Mindezt hivatalos forrásból nem erősítették meg.

Egyebek között a vajdasági Óbecsén történt gyilkosságról is nyilatkozott az MTI-nek Répás Zsuzsanna. A nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár elmondta: a hátteret nem ismerik, az eset borzasztó és megrázó. Oda kell figyelni, és a Vajdaságban az utóbbi időben elindult erőszakhullámot mindenképpen meg kell állítani - hangsúlyozta Répás Zsuzsanna.

Hozzátette: arra kérik a szerb hatóságokat, figyeljenek oda, valamint a magyar fél is figyelemmel követi a fejleményeket ennél az esetnél és a többinél is. Répás Zsuzsanna azt mondta, reméli, hogy minél hamarabb kiderül, kik voltak az elkövetők.

Kimaradt?