Több pénzt fordít a megyei utak kátyúzására a Maros Megyei Tanács

A Maros Megyei Tanács legutóbbi soros ülésen újabb költségvetés-módosítást hagytak jóvá a tanácsosok. Főként a megyei utak kátyúzására jut több pénz.

A költségvetés-kiigazítás keretében 650 ezer lejjel egészítették ki az útjavításokra szánt alapokat, miután a tavaszi munkálatok során kiderült, hogy nagyobb keretre lenne szükség az a munkálatokhoz. Az említett összeg mellett pénzt különítettek el két parkoló kialakítására Mezőbándon, illetve egy esővíz-elvezető rendszerre, amelyet az ádámosi polgármesteri hivatallal közösen fog megvalósítani a megyei tanács.

Péter Ferenc tanácselnök az ülés után elmondta: a költségvetés-kiigazítást a műszaki igazgatóság igényelte. Közlése szerint fontos módosítást kellett jóváhagyni a megyei tanács alárendeltségébe tartozó intézmények számára is. Erre azért volt szükség, hogy a keretösszegekből a bérpótlékokat ki lehessen fizetni.

„Ezeket a pótlékokat az intézményektől beérkező fizetési listák alapján szerettük volna megszabni. Sajnos a megyei kórháztól ezt a listát nem kaptuk meg. A gazdasági igazgatóság javaslatára azokat a keretösszegeket szavaztuk meg, amelyek a maximális összegeket tartalmazzák” – magyarázta Péter Ferenc.

A tanácselnök elmondta: három nap múlva az intézményeknek be kell mutatniuk a számításokat, és akkor ellenőrizhető, hogy betartották-e a törvény által megszabott feltételeket. A költségvetés-kiigazítási határozattervezetet egyébként az előterjesztett formában a Nemzeti Liberális Párt tízfős frakciója nem szavazta meg.

Kimaradt?