Marosvásárhelyi repülőtér: van pénz a rendkívüli munkálatokra is

Elfogadta legutóbbi soros ülésén a Maros Megyei Tanács a megye idei általános költségvetésének kiigazítására vonatkozó határozatot. Több pénz jut a reptéri munkálatokra és útjavításokra.

5,3 millió lejjel több pénzből gazdálkodhat a felújítás alatt álló Transilvania repülőtér, miután a Maros Megyei Tanács elfogadta a megye költségvetésének kiigazítását. A többletből a repülőtér fedezni tudja a rendkívüli munkálatok teljes összegét. Péter Ferenc megyei tanácselnök a sajtónak elmondta: nem valószínű, hogy ezt a pénztöbbletet teljes egészében el kell majd költeni.

„Belefoglaltuk a költségvetésbe, hogyha menet közben lesznek betervezetlen munkálatok, legyen miből a kiadásokat fedezni. Ezért jóváhagytuk, hogy a teljes összeg jelenjen meg a költségvetésünkben. Ez volt a legfontosabb” – magyarázta.

Péter Ferenc tájékoztatása szerint a megyei tanács műszaki igazgatósága további két költésgvetés-módosítást kért: egy 16 ezer lejest összeget tervezési munkákra a Marosvásárhely–Sóvárad–Hargita megye határa útszakaszra, továbbá 5 ezer lejt az Erked–Szederjes közötti út tervezésére. Emellett a múzeum költségvetését további 130 ezer lejjel egészítették ki, illetve módosult a megyei kórház költségvetése is, tekintettel arra, hogy nőtt az alkalmazottak bére – közölte a tanácselnök.

Kimaradt?