Jó hírt kaptak a romániai adófizetők

Szerdától már online is be lehet nyújtani az egységes adóbevallási nyilatkozatot az elektronikus formában elérhető okos nyomtatvány révén - közölte a pénzügyminisztérium.

Az okos nyomtatvány az adóhivatal (ANAF) honlapján található, a Spaţiul Privat Virtual menüpontnál, a letöltéshez a Descărcare declaraţii-ra kell kattintani.

A pénzügyminisztérium az összes adófizetőnek postán küldött személyre szabott levelet, amely minden adatot tartalmaz ahhoz, hogy a nyilatkozatot otthonról is el lehessen küldeni, és egy sor dokumentumot is be lehet küldeni, illetve ki lehet kérni online. Az okos-nyilatkozat automatikusan kiszámolja a befizetendő adó összegét.

Eugen Teodorovici pénzügyminiszter közölte: szeretné csökkenteni az adózási bürokráciát, és bátorítani az áttérést a papírról az elektronikus formára. Az az adófizető, aki 2018. július 15-éig benyújtja az egységes nyilatkozatot, és 2019. március 15-éig kifizeti a teljes adóösszeget, 5 százalékos kedvezményben részesül. Ha már 2018. december 15-éig törleszt, további 5 százalékos adókedvezményt kap.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?