Újabb Maros és Hargita megyét összekötő utat újítanak fel

A Maros Megyei Tanács a Helyi Fejlesztések Országos Programja (PNDL) keretében nyert finanszírozást a Szederjes-Erked-Hargita megye határa közötti megyei út felújítására, de a szerződéskötés előtt a fejlesztési minisztérium kisebb módosításokat kért a tervekben.

A megyei tanács ennek megfelelően aktualizálta a projekt műszaki és gazdasági dokumentációt, és  vállalta, hogy saját forrásokból fedezi azokat a költségeket (712 ezer lej értékben), amelyeket nem lehet finanszírozni a kormányprogramból.

A Maros Megyei Tanács összesen négy útügyi projektre nyert támogatást a PNDL keretében: a Bonyha-Kund-Szeben megye határát összekötő megyei út felújítására (5,5 millió lejt); a Beresztelkét-Vajdaszentiványt-Sárpatakot összekötő út kiszélesítésére (26,1 millió lejt); a Ludas-Nagysármás-Beszterce-Naszód megye határán haladó út helyreállítására (2,2 millió lejt), illetve a  Szederjes-Erked és Hargita megyei határát összekötő megyei út aszfaltozására, amelynek értéke 27,8 millió lej. A szederjesi út kivételével a másik három projektre vonatkozó szerződést már tavaly év végén, illetve idén januárban aláírta a megyei tanács és a fejlesztési minisztérium.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?