Ismertette a Maros Megyei Tanács az európai uniós finanszírozású projektek aktuális állapotát (X)

2017 januárja és 2018 áprilisa között a Maros Megyei Tanács 5 uniós finanszírozási szerződést írt alá, amelyek összértéke megközelítőleg 258.900.000 lej.

Emellett április 16-án értesítették a megyei önkormányzatot, hogy a Közigazgatási Kapacitás Fejlesztése Operatív Program keretében a nyertes pályázatok közé sorolták a megyei tanács Mondj nemet a korrupcióra elnevezésű projektjét. Ennek a projektnek az összértéke 400.000 lej és az a célja, hogy a gyakorlatba ültését követően a megyei tanács megfeleljen az Országos Korrupcióellenes Stratégiába foglalt elvárásoknak.

A projektben szereplő tevékenységekről a finanszírozási szerződés aláírásakor fognak részletesebb tájékoztatást nyújtani. A szerződés megkötését követően az Európai Uniós forrásokból finanszírozott projektek összköltségvetése eléri a 259.300.000 lejt.  A leszerződött 5 projekt megvalósításának aktuális állapota:

Természettudományi Múzeum felújítása: a projekt összértéke 11,3 millió lej, a tervezési és kivitelezési munkálatok folyamatban vannak, ezekre tavaly kötött szerződést a megyei önkormányzat, emellett meghirdettük az elektronikus közbeszerzési rendszerben a projektben szereplő tárgyak, eszközök beszerzését, illetve szerződést kötöttünk a munkafelügyeletet biztosító céggel.

Kultúrpalota felújítása: a projekt összértéke 6,5 millió lej, a tervezési és kivitelezési munkálatok folyamatban vannak. Benyújtottuk az építkezési engedély megszerzéséhez szükséges dokumentációt a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatalhoz, miután ezt megkapjuk, véglegesítjük a műszaki terveket. A tevékenységek az ütemtervnek megfelelően haladnak. A konkrét munkálatok várhatóan az év második felében kezdődnek el.

Szentágota és Segesvár közötti 106-os megyei út felújítása: a projekt összértéke 118,6 millió lej. Az út teljes hossza 36,8 km, ebből 16 km van Maros megyében. A munkálatokra a Szeben megyei tanács hirdetet licitet, az ajánlatokat május 10-én fogják megnyitni. A tevékenységek az ütemtervnek megfelelően haladnak.

A Nyárádtő-Mikefalva-Dicsőszentmárton közötti 151B és 142-es jelzésű megyei utak korszerűsítése: a projekt összértéke 140,7 millió lej. Az útszakasz hossza 24,09 km. A tervezési és kivitelezési munkálatok közbeszerzéséhez szükséges dokumentációt a héten küldtük el a Közbeszerzések Országos Ügynökségének ellenőrzésre. Ha jóváhagyják a dokumentációt, akkor meghirdetjük a közbeszerzést az elektronikus közbeszerzési rendszerben.

ISO 9001:2015 minőségirányítási rendszer bevezetése a Maros Megyei Tanácsnál: összértéke 600.000 lej. Folyamatban van a projektbe foglalt szolgáltatások közbeszerzési eljárása.

Kapcsolódók

Kimaradt?