A szűkös költségvetés ellenére fontos beruházásokat terveznek Maros megyében

A marosvásárhelyi repülőtér helyreállítása, sugárterápiás bunker építése az onkológiai klinika számára, és fontos megyei útvonalak korszerűsítése, javítása. Többek között ezekre a beruházásokra számíthatnak a Maros megyei lakosok a megyei tanács idei költségvetése alapján.

A megyei önkormányzat legutóbbi ülésén elfogadott gazdasági és szociális programja alapján 2018-ban a megye költségvetéséből 54 millió lejt különítettek el a marosvásárhelyi repülőtér felújítására, a Maros Megyei Kórház 1,5 millió lejt kap karbantartási munkálatokra, míg a rákbetegek számára reményt jelentő új sugárterápiás bunker építésére 4,8 millió lejt fordítanak.

A Maros Megyei Tanács idén 72 millió lejt különített el a megyei úthálózat karbantartására és korszerűsítésére. Így folytatódnak a 2017-ben elkezdett útjavítások, és idén elkezdődnek a munkálatok azokon a megyei útszakaszokon is, amelyek felújítására a Helyi Fejlesztések Országos Programjából (PNDL) nyert támogatást a megyei tanács.  A Dicsőszentmárton és Nyárádtő közötti megyei út, valamint a Segesvár és Szentágota közötti út javítása is elkezdődik, ezeket uniós alapokból fogják korszerűsíteni.

A felsoroltak mellett újabb útszakaszok felújítását is előkészíti idén a megyei önkormányzat,  így például megvalósíthatósági tanulmányt készít a Marosvásárhely-Sóvárad-Hargita megye határa közötti megyei út korszerűsítésére, az Nagyernye-Nyárádremete-Szováta közötti megyei út felújítására, a Szászrégen-Laposnya-Hargita megye határát összekötő út, valamint az Erdőlibánfalva és Laposnya közötti megyei út felújítására.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?