Leváltották Szentes Józsefet, a CFR Călători vezérigazgatóját

Menesztették szerdán tisztségéből a Román Vasúti Társaság személyszállító részlegének (CFR Călători) vezérigazgatóját. Leváltásának hírét maga Szentes József közölte a Facebook-odalán.

„Nem tudom, hogy megtettem-e mindazt, amit meg kellett volna tennem…de nyugodt a lelkiismeretem: a körülményeket figyelembe véve minden tőlem telhetőt jóhiszeműen megtettem” – írta „búcsúüzenetében” Szentes József.

A vasúti személyszállítás alacsony színvonala miatt az utóbbi időszakban (is) sok bírálat érte a CFR-t. De nem csak az utazóközönség, hanem a vasutas szakszervezet is bírálta a vállalat menedzsmentjét. A szakszervezeti vezetők idén február 21-én nyílt levelet írtak a szállításügyi miniszternek, amelyben a nehéz munkakörülményekre, a beruházások hiányára, a vállalat rossz anyagi helyzetére panaszkodtak. Azt írták: az igazgatók döntésképtelensége a csődbe fogja taszítani az állami vállalatot.

A Maszol korábban szerette volna reagáltatni a nyílt levélre Szentes Józsefet is. A vezérigazgató akkor külföldön tartózkodott, és megkeresésünkre ezt válaszolta: "Szerintem azokat kellene megkeresni, akik alaptalanul vádolnak és nem vállalják névvel a levelet. Miért pont akkor írták a nyílt levelet, amikor el vagyok utazva? Kinek készítik elő a pozíciómat?" – fogalmazott a kérdésünkre írt válaszában a vezérigazgató.

A CFR-hez közel álló források szerint Szentes József utódja Leon Bărbulescu, a személyszállítási részleg karbantartási osztályának vezetője lett. A magyar szakembert egyébként 2015. március 10-én nevezték ki a Román Vasúti Társaság személyszállítási osztályának élére, mandátumát idén januárban 2018. március 22-ig meghosszabbították.

A Maszol korábban interjút is készített Szentes Józseffela CFR személyszállítási részlegének gondjairól.

Kapcsolódók

Kimaradt?