Apple vs. Samsung: felezték az 1 milliárd dolláros kártérítést

Tovább bonyolódik az Apple és a Samsung közti szabadalmi ügy: a bíróság jelentősen csökkentette a büntetést, de egy újabb pert is elrendelt, amiben az összeg tovább csökkenhet, de akár az eredeti mértékre is visszaszaladhat.

Az eredetileg kiszabott 1,05 milliárd dollárnál 450,5 millióval kevesebbet, közel 600 millió dollárt kell kifizetnie a Samsungnak azért, mert megsértette az Apple több szabadalmát - bírálta felül az esküdtek döntését az ügyben eljáró Lucy Koh bírónő, aki egyúttal egy újabb eljárást is elrendelt az ügyben. Az új szakaszban a Samsung 14 készüléke érintett.Samsung-vs-Apple

Az eljárás mindkét cég számára újranyitja a lehetőségeket: lehet, hogy a Samsungnak még kevesebbet kell majd fizetnie, mint ahogy most áll az ügy, de az is lehet, hogy az eredeti összegre (vagy akár magasabbra) kúszik fel a büntetés mértéke. A persorozat legutóbbi fejleményeként Lucy Koh bírónő megállapította, hogy a Samsung jóhiszeműen sértette meg az Apple szabadalmait.

Az Apple és Samsung közti szabadalmi harc során az észak-kaliforniai bíróság tavaly augusztusban 1 milliárd dolláros kártérítés megfizetésére ítélte a Samsungot, de az Apple azt már nem tudta elérni, hogy betiltsák a Samsung érintett, szabadalomsértő készülékeit. A persorozat legutóbbi fejleményeként Lucy Koh bírónő megállapította, hogy a Samsung jóhiszeműen sértette meg az Apple szabadalmait.

Kimaradt?