Megszavazták: nőni fog bizonyos kategóriák fizetése

Döntő házként elfogadta kedden a képviselőház az egységes bértörvényt módosító, 2017/91-es sürgősségi rendeletet jóváhagyó jogszabályt. Ennek elfogadását 175 képviselő támogatta, 83-an ellene voksoltak, 14-en tartózkodtak. 

A jogszabály értelmében 15 százalékkal nő a számvevőszéki alkalmazottak és 10 százalékkal a versenytanács, a pénzmosás elleni hivatal, valamint az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) alkalmazottainak alapfizetése. 

A törvény arról is rendelkezik, hogy a rendőrök túlóráját, 3 százalékos határig, alapzsoldjuk 75 százalékával fizetik. A csendőrök ugyanakkor 10 százalékos bevetési pótlékot kapnak, és március 1-jétől a 2022-re előirányzott szintre nő a mentőautókon dolgozó személyzet (orvosok, asszisztensek, gépkocsivezetők) fizetése is. 

Azt a módosító javaslatot is elfogadta a plénum, amelynek értelmében április 1-jétől kifizetik a túlórákat az operatív tevékenységet folytató belügyi alkalmazottaknak, amennyiben 60 napon belül nem tudják szabadnappal kompenzálni ezeket. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?