Gyarapodik a fiatal falusi gazdák száma

Jövőbe néz a falusi gazdálkodás Daniel Constantin mezőgazdasági miniszter szerint. A tárcavezető csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján elmondta, több mint 22 ezer kérvényt nyújtottak már be fiatalok a falusi gazdálkodás támogatására.daniel-constantin

A tárcavezető szerint minden korábbinál nagyobb az érdeklődés a fiatal generációban a vidéki megélhetés iránt. Szerinte a társadalom belátta, hogy a jövő nem városon van, hanem falun.

A fiatal gazdáknak járó támogatás mértéke 40 ezer euró, novemberben 9 ezer fiatal, köztük 4 ezer nő igényelte a pénzt. A kifizetések összértéke meghaladja a 200 millió eurót.

Az EU-s alapokból finanszírozott 112-es, „Fiatal gazdák első támogatása" elnevezésű intézkedés 2008 decemberétől érhető el, és olyan, negyven évet be nem töltött személyek számára hirdették meg, akik vidéken, falun szeretnének gazdálkodni, és ebből megélni.gazda

Március folyamán mintegy 3200 faluban tartanak népszerűsítő kampányt a minisztérium illetékesei, ahol ismertetik a gazdákkal az EU-alapokkal kapcsolatos tudnivalókat – írta a Mediafax.

Kimaradt?