A Magyar Posta vásárolja meg a román postavállalatot?

A Magyar Posta vizsgálja a román posta privatizációjával kapcsolatos lehetőségeket, feltételeket, és ezek ismeretében dönthet arról, hogy befektet-e a román piacon - közölte a Magyar Posta Zrt. szerdán az MTI érdeklődésére.

A kormány hétfőn hirdette meg a posta privatizációját, az állam 51 százalékos többségi részvénycsomagot bocsát áruba. A távközlési miniszter által közölt ütemterv szerint március 11-étől lehet megvásárolni a privatizációs dossziét a minisztérium székhelyén 50 ezer euróért. A befektetők - akik csak jogi személyek lehetnek - április 11-ig tehetnek ajánlatot, amelyben jelzik részvételi szándékukat a liciten.Posta Romanauj

Az ajánlatnak különböző garanciákat is tartalmaznia kell, így a potenciális befektetőknek 9,48 millió lej (2,16 millió euró) garanciapénzt kell felmutatniuk, de bizonyítaniuk kell azt is, hogy rendelkeznek legalább minimum 150 millió euróval. Az ajánlatokat a román hatóságok április 11-én bontják fel, amikor várhatóan kiválasztják azokat a pályázókat, akik részt vehetnek egy második privatizációs szakaszban.

Kimaradt?