Megdrágult az ivóvíz és csatornázás Háromszéken

A háromszékiek ettől a hónaptól többet fizetnek az ivóvízért és csatornázásért, mivel a Közművek regionális szolgáltató megemelte szolgáltatásai árait. Februártól 10 százalékkal kell többet fizetni az ivóvízért és 3,2 százalékkal a csatornázásért. A vállalat indoklása szerint az eddigi árak két éve voltak érvényben, és időközben megemelkedtek a fizetésköltségek és az energiaárak.

A Közművek Rt tucatnyi településen, hozzávetőleg 100 000 személynek biztosítja a vezetékes vizet és csatornázási szolgáltatást. A sepsiszentgyörgyiek, kézdivásárhelyiek, kovásznaiak, bodzafordulóiak, illetve több falu – Árkos, Gidófalva, Bodok, Uzon, Illyefalva, Szentkatolna, Szentlélek és Zágonbárkány – lakói fizetnek többet a Közművek szolgáltatásaiért.

Mint írtuk, februártól a lakosság 3,56 lejt kénytelen kifizetni egy köbméter ivóvízért és 3,01 lejt egy köbméter szennyvíz csatornázásáért. A cégek és közintézmények pedig 3,27 lejt kell majd fizessenek az ivóvízért, és 2,53 lejt a csatornázásért.

A Közművek Rt vezetősége szerint az áremelés ellenére díjszabásaik országos szinten a legalacsonyabbak közé tartoznak, a beruházásoknak köszönhetően a víz minősége kiváló. Összehasonlításként, Háromszéken egy köbméter víz és csatornázás díja 6,57 lejbe kerül, míg Marosvásárhelyen ez 7,35 lej-, Brassóban 7,11 lej- és Csíkszeredában 6,70 lejbe kerül, mutat rá a Közművek közleménye.   

Kapcsolódók

Kimaradt?