Emelkedéssel zártak a tőzsdék

Emelkedéssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék szerdán, a még nyitva tartó térségbeli börzék azonban mind mínuszban álltak - írja az MTI.

Az ázsiai tőzsdék kedden régen nem látott nagy gyengüléssel zártak, követve a New York-i börze hétfői lejtmenetét.  Amerikában kedden már felfelé korrigáltak a vezető tőzsdemutatók, amelyek két százalék körüli pluszban zártak. A felerősödött tengerentúli derűlátás azonban nem teljesen ragadt át Ázsiára, a befektetők egy része bizonytalan, a tőzsdemutatók emiatt vegyesen mozogtak.

A tokiói börze, amely a térség irányadó tőzsdéje, szerdán 0,15 százalék erősödéssel 21 636 ponton fejezte be a napot a keddi 4,76 százalékos zuhanást követően. A részvények szélesebb körét felölelő TOPIX index 0,79 százalékkal erősödött szerdán.

A már bezárt tőzsdék közül az ausztrál 0,75 százalék, a tajvani börze irányadó mutatója pedig 1,42 százalék növekedéssel zárta le a napot. A még nyitva tartó hongkongi tőzsde fő mutatója 0,10 százalékos, a sanghaji 1,60 százalékos, a szöuli pedig 1,73 százalékos mínuszban állt.

Reggel hét órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 47 cent (0,70 százalék) emelkedéssel 67,33 dolláron állt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?