Ekkor derül ki, hogy mi lesz a 600-as adónyilatkozattal

Viorica Dăncilă miniszterelnök azt nyilatkozta vasárnap este a România TV műsorában, hogy a pénzügyminiszter március 1-jéig kidolgoz egy megoldást, hogy a béren kívüli jövedelemben részesülőknek egyetlen adónyilatkozatot kelljen benyújtaniuk.

Emlékeztetett, hogy az első kormányülésen határozattal kitolták április 15-ére a 600-as adónyilatkozat benyújtási határidejét. Ez közlése szeint lehetőséget teremt a pénzügyminiszternek arra, hogy március 1-jéig, tehát még az április 15-i benyújtási határidő és a március 25-ei első fizetési határidő előtt, javasoljon egy megoldást, hogy a béren kívüli jövedelemben részesülőknek egyetlen nyilatkoztatot kelljen benyújtania és egyetlen alkalommal kelljen fizetnie.

A 600-as adónyilatkozat benyújtási határidejét a kormány január 31-i ülésén január 31-éről április 15-ére halasztották. Ez az űrlap a társadalombiztosítási (CAS) és az egészségbiztosítási (CASS) járulékokra vonatkozik, és azoknak a magánszemélyeknek kell kitölteniük, akiknek béren kívüli bevételük 2017-ben meghaladta a minimálbér tizenkétszeresét.

Kapcsolódók

Kimaradt?