Ponta: számunkra is fontos az erdélyi autópálya

Victor Ponta kormányfő szerint Románia számára lényegbevágó az erdélyi autópálya befejezése. Úgy vélekedett: a 2004-ben elkezdett beruházás finanszírozását a köz- és magánszféra együttműködésével lehetne megoldani.

A miniszterelnököt szerdán, a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetemen arról kérdezték az újságírók, támogatja-e a kormány a Kolozsvárhoz kapcsolódó beruházások folytatását. Ponta válaszul azt mondta: valamennyi olyan Kolozsvárhoz, Kolozs megyéhez és Erdélyhez kapcsolódó projektet támogat, amelyek meg is valósíthatók – mint például a kolozsvári repülőtér leszállópályájának a meghosszabbítása, vagy az erdélyi autópálya.autostrada transilvania a

„Ne nevezzük már Bechtel-sztrádának, nevezzük erdélyi autópályának. Románia számára is lényegbevágó, nem csupán Erdély számára, hogy a sztrádaépítés folytatódjon, de nem a Bechtel céggel. A forrásokat azonban nem kizárólag az állami költségvetésben kell keresni. Jöhetnek azok az állami büdzséből is, és jöhetnek a köz- és magánszféra együttműködéséből is" – mondta Victor Ponta, utalva arra, hogy a kormány a Bechtellel kötött szerződés felbontását kezdeményezte.

A miniszterelnök leszögezte, a hónap végén válnak ismertté a Comarnic–Brassó sztrádaszakasz felépítését célzó köz- és magánszféra közötti együttműködés első eredményei. „Annak érdekében, hogy ezt a fajta együttműködést ki lehessen terjeszteni az erdélyi autópályára is, le kell zárni a szerződést a Bechtel vállalattal", szögezte le Ponta.

Kimaradt?