Ekkor kezdik el az 1450 lejes üdülési utalványok kiosztását

Az üdülési jegyeket 2018 első évnegyedében osztják ki, ezekre 842 millió lejt szánt a minisztérium a 2018-as évi költségvetésből, nyilatkozta kedden Mircea Dobre turisztikai miniszter. 

„A jövő évben osztjuk szét az üdülési jegyeket. A 2018-as költségvetési tervezetbe belefoglaltuk. Arról egyeztettünk, hogy minden központi közintézmény a jövő évben osztja ki, mert a 842 millió lejt előirányoztuk a költségvetésben. Az üdülési járandóság értéke 1 450 lej alkalmazottanként és ezt üdülési jegy („voucher”) formájában kapják meg. Ezeket minden közintézmény odaítélheti, amennyiben az összeget belefoglalták a költségvetésükbe” – mondta a miniszter. 

Az üdülési jegyet csak annak tulajdonosa használhatja fel, ugyanis névreszólóak lesznek, és csak a programban részt vevő szolgáltatóknál érvényesíthetők. A voucherek nem adhatók tovább. A miniszter szerint bevonhatják azon vendéglátó egységek vagy turisztikai irodák engedélyét, akik más személytől fogadnak el ilyen jegyet, mint annak tulajdonosa. A hazai turizmus egyébként 2017-ben 47 százalékos növekedést könyvelhetett el. 

A szaktárca vezetője Brassópojánán vett részt egy megbeszélésen, amelyet az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) képviselőivel és a vendéglátó egységek vezetőivel közösen tartottak, a közelgő téli ünnepek alkalmával. 

Kapcsolódók

Kimaradt?