Megszűnt a közvetlen vonatjárat Marosvásárhely és Budapest között

Az új vasúti menetrend hatályba lépésével vasárnaptól megszűnt a közvetlen vonatjárat Marosvásárhely és Budapest között. Csép Andrea Maros megyei képviselő tiltakozik a döntés ellen.

A Magyarországra utazni kívánó marosvásárhelyiek helyzetén csak annyit könnyített a CFR, hogy az új vasúti menetrend szerint egy közvetlen Interregio járattal vasárnaptól eljuthatnak Kolozsvárra, ahol átszállhatnak egy nemzetközi vonatra.

Ismert, hogy a Wizz Air elköltözésével a légi közlekedés már korábban megszűnt Budapest és Marosvásárhely között. Ezért Csép Andrea képviselő úgy véli: Maros megyét teljesen elszigetelik infrastrukturális szempontból a nemzetközi forgalomtól.

„Nincs repülőtér, nincs autópálya, nincs vasúti hálózat, elfogadhatatlan! Emiatt jövő hét folyamán utánajárok, hogy kiderítsem a kialakult helyzet okát és javasolni fogom ennek mielőbbi megoldását!” – írta a Facebook-oldalára a Maros megyei képviselő.

Csép Andrea szerint a marosvásárhelyiek számára nem vigasz, hogy a budapesti járat helyében a CFR összeköttetést biztosít a Marosvásárhely-Kolozsvár útvonalon. Ez a megoldás ugyanis az utasoknak plusz időt és fizikai megterhelést is jelenthet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?