Járatainak csak egy részét költözteti vissza májustól a Wizz Air Marosvásárhelyre

A Marosvásárhelyről tavaly Kolozsvárra költöztetett járatainak csak egy részét indítja újra  Marosvásárhelyről a repülőtér kifutópályájának felújítása után a Wizz Air diszkont légitársaság. A frankfurti, madridi, párizsi és római járatai ezentúl is Kolozsvárról közlekednek.

A társaság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 2018 májusától szeptemberéig tart a részleges visszatérés a marosvásárhelyi Transilvania repülőtérre. Májustól heti két alkalommal Dortmundba, júniustól heti négy alkalommal London-Lutonba és heti két alkalommal München-Memmingenbe, szeptembertől pedig heti két alkalommal Budapestre indulnak majd Wizz Air járatok Marosvásárhelyről.

A társaság azt is közölte, hogy a korábban Marosvásárhelyről működtetett frankfurti, madridi, párizsi és római járatait ezután is Kolozsvárról indítja. Hozzátette: a korábban Marosvásárhelyen állomásoztatott repülőgépét Nagyszebenbe költözteti, ahonnan öt új célállomás irányába heti 21 járatot indít.

 A Wizz Air közölte: folyamatosan figyelik az utazóközönség részéről érkező igényeket, és ezek függvényében próbálják optimalizálni szolgáltatásaikat. 

Január 21-én fejezik be a reptér felújítását

Peti András, a Marosvásárhelyi Transilvania repülőtér igazgatója az MTI-nek elmondta, az ütemterv szerint 2018. január 21-re fejeződik be a kifutópálya teljes újraépítése, és reményei szerint ezt a határidőt az időjárási viszonyok miatt sem kell eltolni. Hozzátette: sajnálják, hogy a Wizz Air nem tér vissza a többi járatával, de más társaságokkal is tárgyalnak marosvásárhelyi járatok indításáról. "Nem adtuk fel azt a szándékunkat, hogy Marosvásárhelyről több európai városba lehessen eljutni, de a Wizz Air döntését nem tudtuk befolyásolni" - jelentette ki az igazgató.

A Wizz Air diszkont légitársaság 2016 november közepén jelentette be, hogy a kifutópálya állapota miatt Kolozsvárra költözteti marosvásárhelyi járatait. Mivel a Wizz Air volt az egyedüli társaság, amely menetrend szerinti járatokat működtetett Marosvásárhelyről, a repülőtér forgalma a döntés következtében rendkívüli módon lecsökkent.

A Maros megyei önkormányzat 2017 szeptemberében írta alá a szerződést a versenytárgyaláson kiválasztott Porr Construct Kft. és Geiger Transilvania Kft. konzorciumával, melynek 2018. január 21-ig fel kell újítania és megfelelő berendezésekkel kell ellátnia a kifutópályát, újra kell építenie a gurulófelületeket, és a repülők állomásoztatására szánt platformot.

Kapcsolódók

Kimaradt?