Teljes kapacitással dolgoznak a parajdi sóbányában

Teljes kapacitással dolgoznak a parajdi sóbányában, hogy az utak karbantartásához szükséges megfelelő mennyiségű sót bányásszanak ki. A bánya műszaki vezetője az Agerpres hírügynökségnek elmondta, legfőbb megrendelőjük a közúti infrastruktúrát kezelő országos vállalat (CNAIR).

Sebestyén József műszaki igazgató azt nyilatkozta, október folyamán körülbelül 18.000 tonna sót értékesítettek, amelyből 16.000 tonnát a CNAIR vásárolt meg, a fennmaradó mennyiséget vállalatok vagy helyi önkormányzatok vették meg, amelyek önerőből takarítják a települések utcáit. További 500 tonna sót vásárolt egy cég, amely Magyarországon, Szlovákiában vagy más európai országokban értékesíti ezt.

Az idézett forrás szerint novemberre 7.000 tonna sóra van már megrendelésük, decemberben további 11.000 tonna sót vásárol meg a CNAIR.

Sebestyén József szerint a Parajdon működő sóbányának 135 alkalmazottja van jelenleg, közülük 55-en dolgoznak a kitermelésben, és naponta 500 tonnát tudnak a felszínre hozni. Év közben, amikor nincs megrendelésük, raktárra dolgoznak, jelenleg is 15.000 tonna só van raktáron, hogy minden megrendelésnek eleget tudjanak tenni.

A bánya műszaki igazgatója arról is tájékoztatta a hírügynökséget, hogy ezekben a napokban ismét nőtt a bánya látogatottsága, ugyanis a vakáció miatt sok gyereket elhoznak szüleik kezelésre. Október 29-én, vasárnap 3.500 személy látogatta meg a parajdi sóbányát. 
 

Kapcsolódók

Kimaradt?