Öngyilkos lett a cégvezető – a nagy hazai utazási iroda több ezer ügyfele maradt hoppon

Öngyilkos lett az egyik legnagyobb hazai utazási iroda tulajdonosa. A turisztikai miniszter azt tanácsolja az Omnia Turism ügyfeleinek, hogy ne keljenek útra a cégnél vásárolt jegyekkel. Nyolcvan ügyfél máris bajban van, de a károsultak száma több ezer lehet.

Rendőrségi források szerint az utazási iroda többségi részvényese és ügyvezetője, George Negru a vállalkozása nehéz anyagi helyzete miatt vetett véget az életének, a cége vesztesége eléri a 7,4 millió eurót. A hatóságok több ellenőrzést is tartottak az Omnia Turismnál, és a tulajdonost a turisztikai minisztériumba is behívatták, de nem jelent meg.

Mircea Dobre turisztikai miniszter elmondta, október 17-én, keddre is behívatták az üzletembert a minisztériumba. „George Negru tudta, hogy ha másodszor sem jelenik meg, akkor bevonjuk az Omnia Turism működési engedélyét” – magyarázta a tárcavezető.

Jelenleg 80 olyan román állampolgár tartózkodik külföldön (Egyiptomban, Indonéziában, Malajziában), aki az Omnia Turismtól vásárolt utazási csomagot. A repülőjegyüket igen, de a szállásukat nem fizette ki az iroda, és ezzel csak a helyszínen szembesültek.

A miniszter elmondta, a román hatóságok megpróbálnak megoldást keresni a helyzetükre. Súlyosabb azonban, hogy a turisták az idei év hátralevő részére 433 ezer euró értékű üdülési csomagot fizettek ki előre. A jövő évre is számos foglalás volt, a már kifizetett csomagoknak az értéke eléri a 7,5 millió eurót - közölte Dobre.

A miniszter azt tanácsolta a turistáknak, ne menjenek üdülni még akkor sem, ha a repülőjegyük ki van fizetve, hiszen a cég számláin mindössze 30 ezer euró van, és a szállásuk nincs kifizetve.  Hozzátette: az Omnia Turism csődje a rendszerváltozás óta a legnagyobb károkozásnak számít az idegenforgalomban

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?