Esettanulmány-versenyt indít az OTP

Első ízben indít, a nagyobb, magyarok által lakott városokban esettanulmány-versenyt az OTP Bank, amely az interaktív, lokálisan releváns, gyakorlatias, értékteremtő vetélkedőre korhatártól függetlenül várja a négyfős csapatok jelentkezését október 22-ig.

Marosvásárhelyen ismertette első alkalommal a verseny lehetőségét, annak szabályait, módszerét, illetve hozadékát Farkas Csilla, az OTP Bank kommunikációs szakembere. A továbbiakban Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Nagyváradon és Kolozsváron is bemutatja az újságíróknak, hogy miből is áll és kiknek szól e lehetőség.

Az Erdély Pitch 2017 elnevezésű versennyel a banknak az a célja, hogy lehetőséget teremtsen a romániai magyar szakemberek számára, értékes ötletekkel segíteni a kis- és közepes vállalkozásokat, továbbá lokálisan releváns projektek helyi civil szervezeteken keresztüli támogatása.

A kommunikációs szakember elmondta, ez egy olyan lehetőség, ahol a pályakezdők és a profik is bemutathatják képességeiket, de diákok, műkedvelők is bekapcsolódhatnak, hiszen semmilyen korlátozás nincs. A feladatok, amelyeket a verseny során a résztvevők kapnak, a diákok által is teljesíthetők, sőt a frisseséget, az eredetiséget is legalább annyira értékelik a zsűri tagjai, mint a stratégiai átgondoltságot, vagy a részletek iránti érzékenységet. A négy-ötfős csapatnak kötelezően közgazdászból, marketingesből, programozóból és reklámgrafikusból kell összeállnia, illetve lehet egy ötödik személy, akinek nincs meghatározva, hogy mely szakmát képviselje, akár művész is lehet – hívta fel a figyelmet Farkas Csilla.

Az elődöntőt október 23-án, hétfőn tartják, a feladat közzétételét követően a csapatoknak 4-7 nap áll a rendelkezésükre annak megoldására. Három feladatot kell teljesíteni: egy helyi vonatkozásút, egy kis- és közepes vállalkozás segítésére vonatkozót és egy számítástechnikait. A háromszakaszos versenyre a kezdeményezés hivatalos oldalán lehet regisztrálni.

A döntőben a csapatok képviselői a bukaresti OK Center-ben mutatják be a pályamunkájukat, hogy a zsűrinek módjában álljon kérdéseket feltenni, szempontokat, segítséget adni.

A fődíj 5000 euró. Ezen kívül a csapatok dönthetnek arról, melyik helyi civil szervezetnek folyósítson a bank 3000 euró összegű támogatást. A díjak mellett az OTP bank Románia hosszútávú szakmai együttműködési lehetőséget keres a legjobban szereplő csapatokkal. 

Kimaradt?