Minden városban jól fogna a Sepsiszentgyörgyön bevezetett újítás

Adóügyi tanácsadással bővült a sepsiszentgyörgyi városháza adóhivatalának szolgáltatása.

A nemrégiben életbe lépett új szolgáltartás célja az ügyintézési idő, a hosszas sorban állás és várakozás lerövidítése azáltal, hogy külön ablakot tartanak fenn ügyféltanácsadásra. Lényege, hogy a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal pénzügyi igazgatóságának egy szakembere útbaigazítja az ügyfeleket adóügyeik elintézésében, segítséget nyújt a különféle nyilatkozatok kitöltéséhez.

Az eddigi tapasztalatok szerint ugyanis hosszas sorok alakultak ki a természetes és jogi személyek adóügyeivel foglalkozó ablaknál, ahol ezentúl csak kész iratcsomókat vesznek el, ellenőrzik és iktatják azokat. Ez viszont csak úgy működhet, hogy létrehoztak egy ablakot ahol segítik a városháza ügyfeleit az adóügyekben való eligazodásban.

Az igazgatóság dolgozóinak tapasztalata szerint a hirdetőtáblákra kifüggesztett, kitöltött formanyomtatványok ellenére eddig gyakran előfordult, hogy egyes ügyfelek kitöltetlen papírokkal álltak sorba. Ilyenkor elmagyarázták a nem mindig egyszerű nyomtatványok kitöltését, amelyeket az ügyfél az ablak mellett töltött ki, de így hosszú sor alakult ki mögötte.

Az adóügyi  tanácsadó ezentúl segít a hiányos iratcsomóval érkező ügyfeleknek, listát ad a szükséges dokumentumokról, így az ügyfél is megspórolja a többszöri érdeklődést és hivatalba járást.

Kapcsolódók

Kimaradt?