Népszerű a vállalatok nemzetközisítésére vonatkozó program

Ilan Laufer, az üzleti környezetért, kereskedelemért és vállalkozásokért felelős miniszter azt nyilatkozta szerdán, hogy 383 cég pályázott a vállalatok nemzetközisítésére vonatkozó programban.

A cégek a program költségvetésének több mint háromszorosára pályáztak. A legtöbb cég nemzetközi vásárokon való részvételre (39 százalék), honlapkészítésre és mobilapplikációkra (15 százalék) pályázott.

A miniszter szerint a program a következő években is fut majd: jövőben 20 millió lej lesz a költségvetése, 2020-ra eléri a 24 millió lejt.

„A program ötmillió lejes felső határát a licit indítása után 58 perccel a 108. jelentkező már elérte, ezért a következő években bővítjük a keretet” – mondta el a miniszter.

Bukarestből iratkoztak fel a legtöbben, 119-en, míg Kolozsvárról 36, Brassóból pedig 19 jelentkező volt. Laufer szerint a kiértesítéstől számított legtöbb tíz napon belül aláírják a finanszírozási szerződést.

Ezzel a programmal a román vállalatok 50 ezer lejes vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak azért, hogy termékeiket vagy szolgáltatásaikat külföldön népszerűsítésék. Az önrész 10 százalék.

A 2017–2020-as időszakra a program 71 millió lejes összköltségvetéssel működik

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?