Két és fél év után gyorsforgalmi lehet a nagyváradi gyorsforgalmi út

Két és fél év után úgy tűnik, sikerült kiküszübölni a nagyváradi gyorsforgalmi út szépséghibáját, amelyet 2015-ben úgy adtak át, hogy egy része nem készült el.

A nagyváradi Constatin Prezan hídtól a Făcliei, a Piatra Craiului, az Adevărului, a Gheorghe Doja, a Louis Pasteur az Ecaterina Teodoroiu és az Izvorului utcákon át a Teodor Neş hídig tartó gyorsforgalmi utat 2015. december 23-án adták át a forgalomnak, igaz, egy több mint fél kilométeres „szépséghibával”. A 3,57 kilométer hosszú, 12,5 millió euró értékű (ebből a vissza nem térítendő támogatás értéke 5,5 millió euró volt) út megvalósításához a 2007–2013 HU-RO pályázaton nyertek támogatást Biharkeresztessel közösen, azonban a pályázat lezárásáig nem sikerült megkapnia a váradi önkormányzatnak a Román Vasúttársaságtól (CFR) azt a területet, melyre szüksége lett volna az út teljes kivitelezéséhez. 

A CFR területén az út körülbelül 650 méteres szakaszát építették volna meg azért, hogy az úton valóban akadálytalanul haladhasson a forgalmon, melyet jelentősen lassít az, hogy a tervbe vett egyenes szakasz helyett jelenleg szűk utcákban kanyarog az út. Több mint két és fél év elteltével a probléma megoldódni látszik, a váradi tanács augusztus 10-i, csütörtöki rendkívüli ülésén ugyanis a tanácstagok egyhangúlag jóváhagyták a váradi önkormányzat és a CFR között július 27-án megkötött szerződést, mely szerint előbbi bérbe veszi utóbbitól az út befejezéséhez szükséges 13 588 négyzetméternyi területet. 

Ilie Bolojan nagyváradi polgármester az ülést megelőző sajtótájékoztatón elmondta, augusztus második felében elkezdik az útépítést, kérdésünkre pedig azt válaszolta, hogy az út két, két és fél hónapon belül elkészül, őszire tehát járható lesz. A polgármester ugyanakkor azt sem titkolta, kormányhatározatot kezdeményeznek majd annak érdekében, hogy a területet átruházzák az önkormányzatra. 

A szerződés értelmében öt évre, 2022. július 30-ig bérli a váradi önkormányzat a területet a CFR-től. Az önkormányzat a saját költségvetéséből fizeti a bérleti díjat, mely áfa nélkül havonta 14 131,52 euró. A váradi önkormányzatnak háromhavi bért, 50 449,32 eurót kellett garanciaként befizetnie a vasúttársaságnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?