A második lesz a magyar internetpiacon Teszári Zoltán cége

Terjeszkedik a magyarországi internetpiacon Teszári Zoltán nagyváradi üzletember cége: a Digi Távközlési Zrt. felvásárolja az Invitel lakossági és kisvállalati üzletágát. Ha jóváhagyják a 43 milliárd forintos tranzakciót, a Digi lenyomhatja a vezetékesinternet-piacon az eddigi ezüstérmes UPC-t, és ők lesznek a második legnagyobb hazai internetszolgáltató – írja a magyar sajtó.

A Digi Távközlési Zrt. megvásárolja az Invitel csoport lakossági és kisvállalati üzletágát, az Invitel Távközlési Zrt.-t – írja az Invitel pénteki közleményét idézve az MTI. A közlemény szerint az Invitel csoport – a továbbiakban Invitech Solutions – a jövőben az üzleti IT és telekommunikációs cég infrastruktúra piacára fókuszál.

A felek 43 milliárd forintos vételárban állapodtak meg. A tranzakció kulcseleme egy hosszútávú együttműködési megállapodás, amely szerint az Invitech Solutions hálózati és IT szolgáltatásokat nyújt a Digi számára, minimum éves 2,8 milliárd forintért, legalább 10 évig. Az Invitech ezalatt szintén hálózati szolgáltatásokat kap a Digitől, évi 500 millió forintért.

Az Invitel Csoport 1200 főt foglalkoztat, éves árbevételük 45 milliárd forint; EBITDA-ja (a kamatok, az adózás és az értékcsökkenési leírás előtti eredménye) 14 milliárd forint.  A vállalat többségi tulajdonosa idén januárban 63 milliárd forintért adta el a cégcsoport részvényeit a China-CEE magántőkealapnak.

A Digi Távközlési Zrt.-nek 1600 dolgozója van. Az 1996-ban alapított cég az elmúlt évben nettó 42 milliárdos forgalmat bonyolított. A jegyzett tőkéjük 20,3 milliárd forint. Az anyavállalat többségi tulajdonosa a nagyváradi Teszári Zoltán. A Hollandiában bejegyzett Digi Communicationst a bukaresti tőzsdére is bevezették. Hozzájuk tartozik a romániai RCS és az RDS, illetve a Digi Magyarország.

Kapcsolódók

Kimaradt?