Városi közösségi kerteket nyit a Kaufland

Városi közösségi kerteket és újabb áruházakat nyit 2018-ig a Kaufland Romániában.

Három városban nyit négy új üzletet a Kaufland a következő év februárjáig, és városi közösségi kertekbe is befektetnek. Az új boltok a fővárosban, Kolozsváron és Szatmáron nyílnak majd. Az üzletlánc 100 millió eurót fektet be bővítésbe és korszerűsítésbe.

Hétfőn már megnyílt az elsővárosi közösségi kertjük. A boltok tetőzetén, mellett és a parkolók környékén veteményeseket alakítanak ki, ahol gyümölcsöket, zöldségeket, cserjéket, gyógynövényeket és virágokat termesztenek. A Grădinescu projekt egy hálózatot jelent, amely három bukaresti Kaufland tetején, négy parkoló mellett és két iskolánál épít ki kertészetet a Romániai Permakultúra Kutatóintézet Egyesülettel közösen.

A Bucureştii Noi körúton levő üzlet tetején már beindult a gazdálkodás – a fővárosi bolt teteje 2500 négyzetméteres, itt építettek ki kertészetet. Ősszel további helyeken létesítenek újabb egységeket.

Fontos, hogy az itt megtermesztett növényeket nem forgalmazzák majd a Kauflandban, ugyanis a lakosságot szeretnék bevonni. Ennek értelmében bárki igényelhet egy parcellát, amelyiken majd gazdálkodhat.

A Kaufland a legnagyobb üzletlánc Romániában, 2016-ban 9,69 milliárd lejes forgalmat bonyolítottak a cég adatai szerint.

Címlapi illusztrációnk forrása: capital.ro

Kapcsolódók

Kimaradt?