Rámozdultak a fesztiválokra az italgyártók

Elektromos lett a Hargita Gyöngye, az Ursus az Untold mellett kötelezte el magát, a Coca-Cola pedig a bonchidai és a kolozsvári fesztiválból is profitálni akar.

A nyári fesztiválláz elkapta az üdítőital- és a sörgyártókat is. Ezek több terméküket ideiglenesen speciális névvel és dizájnnal forgalmazzák a két legnagyobb erdélyi fesztivál, a kolozsvári Untold és a szerdán elkezdődött bonchidai Electric Castle apropóján.

A közelmúltban japán tulajdonba került Ursus Breweries Ursus Untold néven dobott piacra egy állítólag új recept alapján készült terméket, melyet augusztus végéig forgalmaznak majd. Az idei a második év, amikor a kolozsvári fesztiválnak saját söre van, amit tavaly az Ursus Breweries világpremierként harangozott be. Az Ursus Breweries az Untold mellett a konstancai Neversea fesztivállal is partnerségre lépett. Ez utóbbira július első napjaiban került sor, 155 ezer ember részvételével.

A Coca-Cola a címkékbe bedolgozott Untoldos karkötőkkel gyártja idén nyáron a félliteres Coca-Cola, Coca-Cola Lime és Coca-Cola Zero termékeit, valamint a hétdecis kólát, a Coca-Cola és Coca-Cola Zero dobozok pedig Electric Castle felirattal kerülnek a boltok polcaira. A Hargita Gyöngye Rt. is profitálni akar a fesztiválokból, a Csíkszentkirályon palackozott Perla Harghitei ásványvíz cimkéjére az I Am Electric felirat került.  

Nem csoda, hogy az üdítőital- és a sörgyártók rámozdultak a nyári zenei fesztiválokra, ezek ugyanis hatalmas tömegeket vonzanak. A tavalyi Electric Castle-re 120 ezer ember volt kíváncsi, míg az Untoldnak 300 ezer nézője volt. A két esemény szervezői idén még több résztvevőre számítanak. Az Electric Castle ezen a hétvégén zajlik, az Untoldra pedig augusztus 3. és 6. között kerül majd sor.

Kapcsolódók

Kimaradt?