Útépítő céget alapít a sepsiszentgyörgyi önkormányzat

Saját útjavító céget alapít a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, amely elvégzi a város terültén a kátyúzásokat, felfestik az útjelzéseket, szintbe hozza az aknafedőket - jelentette be sajtótájékoztatóján Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint a közbeszerzési törvény lehetősé teszi, hogy az önkormányzatok saját vállalkozásukat bízzák meg a karbantartási munkálatok elvégzésével.

A polgármester szerint Sepsiszentgyörgyön mindig más megyékből származó útépítők nyerték meg a karbantartási munkálatokat, ezért előfordult, hogy felmarták az úttestet, de csak napokkal később kezdtek aszfaltozni, mivel több száz kilométerről szállították a helyszínre a kátyúzáshoz szükséges anyagot. Ez az eljárás rengeteg bosszúságot okozott a sepsiszentgyörgyieknek.

Emellett a sepsiszentgyörgyi önkormányzat évek óta nem talál olyan céget, amely elvégzi az aknafedők szintbe állítását, illetve kellemetlenséget okoz az is, hogy a cégek az útfestéseket éjszaka végzik, hogy mihamarabb befejezzék a munkálatot.

Antal Árpád bejelentette, hogy a következő tanácsülésen beterjeszti az önkormányzati útépítő cég megalapításáról szóló tervezetet. Elképzelések szerint a városháza útépítő vállalatát bíznák meg a karbantartási munkálatok mellett a sétányok és lépcsők aszfaltozásával is. A polgármester szerint a sepsiszentgyörgyi útépítő vállalat révén 30-50 új munkahely is létesül szakképzetteknek és szakképzetleneknek egyaránt. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?