Vendégcsalogató „falánk csütörtököt” tartanak Sepsiszentgyörgyön

A lakosság vendéglőbe csalogatása érdekében a Sepsiszentgyörgyi Vendéglátók Egyesülete (SVESZ) idén is megszervezi a "Falánk csütörtök" nevű akciót, jelentette be Kovács István. Az egyesület elnöke szerint kilenc sepsiszentgyörgyi vendéglő csatlakozott, amelyek csütörtökön féláron adják az á la carte menüt, vagy külön menüsort állítanak össze erre az alkalomra, amit 50 százalékos kedvezménnyel kínálnak.

A háromszéki vendéglősök idén negyedik alkalommal szervezik magyarországi mintára a „Falánk csütörtököt", amely Erdélyben néhány éve székelyudvarhelyi kezdeményezésre született, de idén szervezett módon már csak Sepsiszentgyörgyön kerül sor, állítják a SVESZ tagjai. Hagyomány szerint a böjt előtti utolsó csütörtökön kerül sor a „Falánk csütörtökre", ezt idén a Bálint nap miatt egy héttel előrébb hozták.a-la-carte

Sepsiszentgyörgyön az Olt utcai Bástya vendéglő, a Ganésa étterem, a Libertis-, Kolcza-, Korzó-, Szent György Pince-, Park-, Rézkakas és Tribel vendéglőkben lehet féláron étkezni. Az árcsökkentés nem vonatkozik az italokra, a napi-menüre és a házhoz szállításra, mondta Kovács István, aki szerint idén úgy döntöttek, nem lesz asztalfoglalás, és a vendégek türelmét is kérik, mert a megnevekedett vendégforgalom miatt ilyenkor lassabban megy a kiszolgálás.

A rendezvénnyel szeretnék népszerűsíteni a vendéglőbe járás kultúráját, és szélesebb körben bemutatni, hogy milyen jelenleg a székelyföldi vendéglőkultúra. Az akció iránt évről évre nő az érdeklődés, ezen a napon a vendéglők megháromszorozták a látogatottságukat.

Tribel Sándor, a SVESZ alelnöke szerint azt tapasztalták, hogy „Falánk csütörtökön" a látogatók az drágább ételkülönlegességeket kóstolják meg féláron. Jánosi Ferenc, a Szent György Pince vendéglő tulajdonosa úgy vélekedik, hogy észrevehetően csökkent a lakosság vásárlóereje, hiszen átlagos napokon nem csökkent ugyan a vendégek száma, de kevesebbet fogyasztanak, főként az italokon próbálnak spórolni.

Kimaradt?