Újra emeli díjszabását a háromszéki köztisztasági vállalat

Egy hónap elteltével újra emelik a hulladékelszállítás díjszabását Sepsiszentgyörgyön.

A fejenként 2 lejes áremelés visszamenőleg május elejétől lép érvénybe, döntött a Tega köztisztasági vállalat vezetősége. Magyarázatuk szerint azért kényszerülnek újabb áremelésre, mert a kormány döntése értelmében a nem szelektíven válogatott hulladék lerakásakor tonnánként 80 lejes bírságot kell fizetni a tonnánként 66 lejes lerakási díj mellett.

A Háromszék majd minden településének hulladék elszállítását biztosító Öko Sepsi Egyesület elnöke, Tóth Birtan Csaba sepsiszentgyörgyi alpolgármester szerint áprilisban a köztisztasági vállalat több mint 200 000 lejes veszteséget könyvelt el így kénytelenek a büntetőilletéket visszaosztani a lakosságra, ellenkező esetben a cég hamarosan összeomlik.

Magyarázata szerint az áprilistól érvényes új szemételszállítási díjhoz képest májustól magánszemélyek 2 lejjel-, a jogi személyek pedig 13,33 lejjel fizetnek többet. Ez szerint Sepsiszentgyörgyön fejenként, havonta 11 lejbe kerül a szemételszállítás, falvakon fejenként 9 lejbe, míg a a cégek és intézmények köbméterenként 123,30 lejt kell fizessenek a hulladék elszállításért.

A Tega köztisztasági vállalat vezetői szerint más megyék is kénytelenek voltak ekképpen eljárni, de abban bíznak, hogy az áremelés ideiglenes, egy esetleges törvénymódosításkor visszatérnek a régi díjszabáshoz. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?