Európai viszonylatban Bulgáriában a legolcsóbb a tengerparti nyaralás

Ár-érték arányban déli szomszédaink jobb szolgáltatásokat nyújtanak a román tengerpartnál. Európai viszonylatban a legolcsóbb üdülőhely Sunny Beach.

A bulgáriai Sunny Beach a legolcsóbb európai tengerparti üdülőhely, derül ki a postai, biztosítási és pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó brit Post Office Money felméréséből. A Fekete-tenger partján, Várna és Burgas között található nyaralóhelyen egy személy napi 37 fontból, körülbelül 43 euróból jön ki.

A felmérés készítői egy 10 terméket és szolgáltatást (ebéd, vacsora, italok, napolaj stb.) tartalmazó kosarat állítottak össze, aminek az ára alapján rangsorolták a 19 vizsgált helyszínt, melyek között nincs romániai. A második legolcsóbb tengerparti idegenforgalmi célpontnak a portugáliai Algarve bizonyult, napi 58 fonttal, megelőzve a 61 fontra taksált spanyol Costa del Solt. A Post Office Money 19 közkedvelt üdülőhelyet üdülőhelyet hasonlított össze. A legdrágábbnak a Baleári-szigetekhez tartozó Ibiza bizonyult, 131 fonttal, ami 151 eurónak felel meg, de nem olcsó a franciaországi Nizza és a dél-olaszországi Sorrento sem, ahol egy napi tartózkodás 117, illetve 119 fontba kerül.

Sunny Beach elsősorban az alacsony élelmiszerárak miatt bizonyult a legolcsóbbnak, nyilatkozta Andrew Brown, a Post Office Money szóvivője. „Egy hetes tartózkodás során két személy 175 fontból (hozzávetőleg 200 euró – sz.m.) ebédel és vacsorázik Sunny Beach-en, míg a drágább franciaországi és olasz üdülőhelyeken ez a tétel akár 600 fontba is belekerülhet” – mondta Andrew Brown.

A kolozsvári Boomerang Services utazási ügynökség munkatársai a román és a bulgár tengerpartot ajánlják azoknak, akik a lehető legkevesebb pénzből szeretnének tengerparton nyaralni, ám azt  mondják, az ár-érték arány tekintetében déli szomszédaink jobbak. A román tengerparton egy személynek, igényektől függően 1000-1500 lejbe kerül egy egyhetes tartózkodás, hacsak nem vadkempingezek és kizárólag boltból vásárolt élelmiszeren él.

A bulgáriai Albenában ugyanakkor egy teljes körű ellátást nyújtó háromcsillagos szállodában 600 eurót kell fizetni két személyre, de ha valaki hónapokkal korábban befizetett, akkor akár 100 eurót is megtakaríthatott. Az ügynökség munkatársainak elmondása szerint náluk a bulgár tengarpart sokkal keresettebb, mint a hazai.

Azoknak, akik potom pénzből szeretnének nyaralni, jó helyen, érdemes felkeresniük az olyan, olcsó ajánlatok felderítésére szakosodott internetes oldalakat, mint például a travelator.ro. Ezeken 220-250 euróért már lehet találni 6-7 éjszakás szállást és utazást tartalmazó ajánlatokat a Kanári- vagy az Azori-szigetekre, Tenerifére vagy Madeirára, egy törökországi vagy horvátországi nyaralást pedig már 200 euró alatt ki lehet hozni személenként.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?