Három ipari parkja is lesz Háromszéknek

Ipari parkot létesítenek Kézdivásárhelyen az egykori Amidon gyár volt szennyvíz ülepítője helyén. Bokor Tibor, a céhes város polgármestere kedden, Bukarestben írta alá a 6,5 hektáron fekvő létesítmény finanszírozási szerződését. Kézdivásárhelyen ez a második ipari park, a megépítésére elnyert pályázat összértéke közel 20 millió lej, ebből az önkormányzat önrésze 3,2 millió lejre rúg.Bucuresti-20130129-00172

Bokor Tibor sajtótájékoztatón kifejtette: szerinte egy ipari park is elég lett volna a városnak, de mivel aláírt kötelezettséget kapott, továbbviszi a második ipari park tervét is.

A volt Amidon területére kerülő ipari létesítmény építkezési és javítási munkálatait két fázisban végzik: először kitermelik a telepen lévő iszapot, majd a területet feltöltik kaviccsal. Emellett a volt szennyvíz ülepítő betontartályait is el kell távolítani. A második fázisban rehabilitálják a meglévő épületet, és építenek egy 850 négyzetméteres fémcsarnokot.Bokor Tibor sajtotajekoztato jan 30 TL 002

A kézdivásárhelyi polgármester elmondta: jobbnak látta volna csak ezt az ipari parkot létrehozni, hiszen ennek területét nem kellett a városnak megvásárolnia. A másik ipari park munkálata, amely a volt IFET területén épül, tavasszal indul, és ősszel már kész lesz. A két pályázat előírja, hogy a két ipari egységben legalább 170 munkahelyet kell létesíteni, ami kivitelezhető lesz – véli Bokor Tibor.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Sepsiszentgyörgy melletti Szépmezőn is idén kezdenek építeni egy 16,5 hektáron fekvő ipari parkot, ahová az önkormányzat legalább 12 befektetőt szeretne betelepíteni, ezáltal összesen 450 új munkahelyet létesítenének. 

Kimaradt?