Adómentesek lesznek a lelkészi lakások

Elfogadta az alsóház az RMDSZ javaslatát, amely eltörli a bizonyos beltelkek után fizetett aránytalan adókötelezettséget - olvasható a szövetség közleményében. 

„Jelenleg az adóügyi törvénykönyv úgy intézkedik, hogy bármilyen kategóriába besorolt belterületi parcella első 400 négyzetmétere után a beépített területnek megfelelő adószintet kell fizetnie a tulajdonosnak. A képviselőház szerdán elfogadta azt a módosítást, amely következtében ezt megszüntettük, így minden belterület után a besorolásnak megfelelő adószintet kell megfizetni ” – mutatott rá Erdei-Dolóczki István, az RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselője, a parlament alsóházi pénzügyi bizottságának tagja azt követően, hogy a plénum megszavazta a szövetség javaslatát.

Erdei-Dolóczki továbbá felhívta a figyelmet arra is, hogy a parlament a lelkészi lakásokat is adómentesítette. „Egy újabb épületkategóriát adómentesítettünk az adóügyi törvénykönyvben szerdán a parlamentben: a lelkészi lakások ezentúl adómentességet élveznek" - mondta a képviselő.

Kimaradt?