Meghalt Pánczél Zoltán, a Fornetti romániai atyja

Elhunyt hétfő hajnalban Pánczél Zoltán temesvári vállalkozó, Magyarország tiszteletbeli konzulja, a Fornetti-termékek romániai forgalmazója.

Sajtóinformációk szerint Pánczél Zoltán vasárnap este lett rosszul, miután Budapestről hazaérkezett Temesvárra. Előzőleg is voltak problémák az egészségével, négyszer műtötték meg a szívét az 1959. május 31-én Szatmárnémetiben született üzletembernek.

A Fornetti Romániát nyolc éven át vezette, 2009-ig. Menedzselése alatt sikerült a Temes megyei Hodonyban mindössze száz nap alatt üzemkész gyárat építeni, amely 600 embernek adott munkát. Az üzemben 2008-ban 1500 tonna alapanyagot gyártottak a péksüteményekhez.panczel fornetti

A melegen csomagolt péksütemények 2008 végéig 800 állampolgárnak biztosítottak jövedelmet az ország megannyi pontján nyitott Fornetti-üzlethálózaton belül. A vállalkozás úttörő volt a franchise-rendszer területén, a Fornetti Romania az ország elsőszámú, legnagyobb kiterjedésű ilyen típusú hálózata lett.

Az üzletember négy év szünet után döntött úgy, hogy megpróbálja újra nyereségessé tenni a Fornetti-hálózatot. Tavaly ugyanis a cég fizetésképtelenné vált egy tízmillió eurós beruházás miatt, amelyhez banki hitelt vet fel.

2009-ben nevezték ki Magyarország temesvári tiszteletbeli konzuljává. Ebben a minőségében Temes, Krassó-Szörény, Hunyad, Gorj és Mehedinti megyékben képviselte és segítette a magyar állampolgárokat. Pánczél Zoltán a Romániai Magyar Üzleti Egyesület (RMÜE) alapító tagja volt, 2008 és 2011 között az egyesület elnöki tisztségét töltötte be, ezt követően a szervezet alelnöke volt.

Kimaradt?