Csíki Sör, „Igazi” nélkül – a kompromisszumról kérdeztük Lénárd Andrást

Csíki Sör néven forgalmazza ezentúl az Igazi Csíki Sör néven ismertté vált termékét Lixid Project Kft. A Heinekennel kötött kompromisszum hátteréről kérdeztük Lénárd András vállalkozót.

„Úriember módjára született egy megállapodás, és néhány szóban rögzítettük a felek szándékát. Kompromisszumot kötöttünk, amelynek értelmében nem használjuk az igazi szót a sör megnevezésében. Úgy gondolom, hogy ez zavarhatta őket, mert arra engedett következtetni, hogy az ő sörük nem igazi, ha a mienk az. Úgymond kezet fogtunk, tehát joggal feltételezzük, hogy sem mi, sem ők nem fognak a kézrázástól visszalépni” – fejtette ki a Maszolnak a cégvezető.

Ezentúl tehát Csíki Sör néven, a korábbi dizájnnal forgalmazzák a terméket. Az egyezség részletes dokumentációját várhatóan 30 napon belül állítják össze, ezt követően forgalmazzák majd az új megnevezésével a csíkszentsimoni Lixid Project Kft. sörét. Lénárd András szerint körülbelül még két hónapba telik, amíg minden terméken megjelennek az új címkék, addig marad a Tiltott megnevezés.

„Nagy megkönnyebbülés a számunkra ez, mert sok energiát fektettünk a védekezésbe, ezért minden támogatónknak hálásak vagyunk: a fogyasztóinknak, a rajongóinknak és a magyar kormánynak is. Hiszen ennek az összefogásnak köszönhetően sikerült tárgyalóasztalhoz ültetni a nagyvállalatot” – fejezte ki örömét Lénárd.

Elállnak a pereskedéstől

Hajdu Gábor, az Igazi Csíki Sör jogi képviselője személyesen tárgyalt a Heineken jogászaival, és ismertette velünk az egyezség további kulcspontjait, többek között azt, hogy kölcsönösen elállnak a felek a pereskedéstől, és ahogy már említettük, 30 napon belül részletesebb dokumentumot írnak alá.

„A tárgyalások egyébként már a múlt héten elkezdődtek, de a megbeszélések sora akkor ér véget, amikor a részletes dokumentum megszületik, és mindkét fél aláírja azt. Akkor jelenthetjük ki, hogy mindenféle jogvita, és más természetű nézeteltérés el van felejtve” – összegzett a Maszolnak Hajdu Gábor.

Kapcsolódók

Kimaradt?