Megszólalt az Igazi Csíki Sör társtulajdonosa

A pozsonyi székhelyű AZC.as nevű cég elnöke, Spisák Róbert a volt Igazi Csíki Sört gyártó cég társulajdonosa. Ezt a csíkszentsimoni vállalkozás fedte fel, hogy eloszlassa a találgatásokat. A Hvg interjút is készített a szlovákiai üzletemberrel.

Az eddig is nyilvános volt, hogy a marosvásárhelyi ítélőtábla által betiltott Igazi Csík Sört gyártó csíkszentsimoni üzem tulajdonosa a Lixid Project Kft., ami azonban csak 50 százalékban Lénárd András székelyföldi vállalkozóé.

A másik tulajdonos a Hollandiában bejegyzett Lixid Holding B.V., amelyet két további cég birtokol, a Bluehill Investment Limited nevű, londoni székhelyű cég, illetve a szesz- és üdítőipari érdekeltségű, pozsonyi AZC.as. Ennek a cégnek az elnöke Spisák Róbert, akiről Lénárd András korábban csak annyit árult el, hogy „barátja és egy magyar ember”.

A szlovákiai üzletember a hgv.hu-nak elmondta, cégének Magyarországon is vannak érdekeltségei. Egyik ottani látogatásán egy közös üzleti partner hozta össze Lénárd Andrással, aki mesélt neki az Igazi Csíki Sörrel kapcsolatos ötleteiről. „Tetszett nekünk, ahogyan András gondolkodik, láttunk fantáziát a kézműves sörben és ahogy azt piacra szeretné vinni, ami kisebbségi, pénzügyi befektetőként is jó alap lehet a romániai terjeszkedésünkhöz” – magyarázta.

A Heinekennel való pereskedésről elmondta: számoltak azzal a kockázattal, hogy a holland multinacionális a bírósághoz fordul a márkanév miatt, de ezt nem tartották biztosnak. „Láttam már pár összetéveszthető címkét a szesziparban és a magam részéről máig elképesztőnek tartom, hogy egy ilyen nyilvánvalóan megkülönböztethető elnevezés és címke alapján indítanak pert. Ez nem volt a terv része, de sajnos így alakult” – jelentette ki Spisák Róbert.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?